Zupa z ciecierzycy i pora

9 lutego 2013, dodał: KulinarnaPlaneta
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

200 gr ciecierzyca
pęczek liści selera
2 pory
masło lub olej do smażenia
sól,pierz do smaku

Wykonanie:
Ciecierzycę namoczyć w zimniej wodzie na minimum 12 godzin.
Zielone liście selera drobno pokroić.
Ciecierzycę opłukać,zalać zimną wodą (ok 1,5 -2 l),dodać seler, 2 łyżki oleju,posolić i gotować na wolnym ogniu ok.2h.
W międzyczasie pokroić białe części pora w krążki i udusić je na maśle kilka minut. Dodać je do zupy na 15 minut przed końcem gotowania.
Gdy ciecierzyca jest gotowa tzn. miękka,odlać połowę zupy, a drugą zblędować.
Na talerz najpierw wlewać zblędowaną zupę,a na nią niezblędowaną w proporcjach 1:1.
Zupa jest bardzo smaczna i pożywna, w sam raz na zimowe wieczory !
Smacznego!

file1360418827



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...