Zupa z boczniaków

19 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

30 dag boczniaków
1 cebula
1 marchew
1 pietruszka
4 ziemniaki
¼ selera
2 kostki rosołowe
listek laurowy
ziele angielskie
pieprz
sól
gałka muszkatołowa
imbir
majeranek
1/5 l wody
olej

Zagotowujemy wodę z kostkami rosołowymi, dodajemy listek i ziele angielskie oraz warzywa w całości. Na patelni na oleju smażymy cebulę pokrojoną w piórka a następnie dodajemy pokrojone w paski boczniaki oraz ziemniaki pokrojone w małą kostkę. Podsmażamy wszystko na złoty kolor i posypujemy wegetą i pieprzem. Przekładamy do garnka z wywarem i gotujemy około 20 minut. Wyjmujemy warzywa i po przestudzeniu ścieramy na grubej tarce i wkładamy powrotem  do garnka. Doprawiamy  gałką, imbirem i majerankiem. Można też trochę zabielić mąką ale nie koniecznie.

file1266612492



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wakacyjne kolory paznokci
Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
Koncerty
Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
pokój dziecięcy
Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...