Zupa z boczniaków

19 lutego 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

30 dag boczniaków
1 cebula
1 marchew
1 pietruszka
4 ziemniaki
¼ selera
2 kostki rosołowe
listek laurowy
ziele angielskie
pieprz
sól
gałka muszkatołowa
imbir
majeranek
1/5 l wody
olej

Zagotowujemy wodę z kostkami rosołowymi, dodajemy listek i ziele angielskie oraz warzywa w całości. Na patelni na oleju smażymy cebulę pokrojoną w piórka a następnie dodajemy pokrojone w paski boczniaki oraz ziemniaki pokrojone w małą kostkę. Podsmażamy wszystko na złoty kolor i posypujemy wegetą i pieprzem. Przekładamy do garnka z wywarem i gotujemy około 20 minut. Wyjmujemy warzywa i po przestudzeniu ścieramy na grubej tarce i wkładamy powrotem  do garnka. Doprawiamy  gałką, imbirem i majerankiem. Można też trochę zabielić mąką ale nie koniecznie.

file1266612492



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...