Zupa z avocado z kurczakiem
Artykuł zewnętrzny
Ilość: dla 4-6 osób
Czas przygotowania: 40 minut
składniki
4 piersi z kurczaka
4 avocado
3 pomidory
100 g ziaren kukurydzy
1 cebula
Świeża kolendra
2 papryki
4 łyżki oleju
Przyprawy KAMIS:
3-4 łyżki Przyprawy kuchni meksykańskiej
2 łyżeczki Papryki słodkiej
½ łyżeczki Chilli
Sól morska w młynku
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać namoczoną kukurydzę, zalać bulionem i gotować ok. 30 minut. Pomidory i jedno avocado pokroić i dodać do zupy. Pozostałe 3 avocado zmiksować z niewielką ilością bulionu, wlać pod koniec gotowania i dodać posiekaną kolendrę. Kurczaka pokroić w paski, oprószyć przyprawą kuchni meksykańskiej, obsmażyć, podawać z zupą. Smacznego!
www.kamis.pl