Zupa weselna

12 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    0,5 kg pieczarek
    0,5 kg piersi z kurczaka
    1 cebula
    1, 2 marchewki
    listek laurowy
    ziele angielskie
    groszek z puszki
    kukurydza z puszki
    kostka rosołowa
    kostka grzybowa
    pieprz
    wegeta
    papryka ostra
    koncentrat pomidorowy
    masło

      smaczna, podawana na weslach zamiast flaków

      Zagotować wywar z marchewką pokrojoną w kostkę, następnie na grubej tarce zetrzeć cebulę, podsmażyć lekkona maśle, do tego pokrojone drobno pieczarki. Zarómienić i wrzycić do wywaru. Następnie piersi z kurczaka pokroić w paseczki i też obsmażyć na maśle. Dołożyć do zupy. Podgotować około 15 minut. Dodać kukurydzę i groszek z puszki i koncentrat pomidorowy. Jeszcze chwilę podgotować. Zaprawić mąką, doprawić do smaku.

      file1263312298