Zupa weselna

12 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    0,5 kg pieczarek
    0,5 kg piersi z kurczaka
    1 cebula
    1, 2 marchewki
    listek laurowy
    ziele angielskie
    groszek z puszki
    kukurydza z puszki
    kostka rosołowa
    kostka grzybowa
    pieprz
    wegeta
    papryka ostra
    koncentrat pomidorowy
    masło

      smaczna, podawana na weslach zamiast flaków

      Zagotować wywar z marchewką pokrojoną w kostkę, następnie na grubej tarce zetrzeć cebulę, podsmażyć lekkona maśle, do tego pokrojone drobno pieczarki. Zarómienić i wrzycić do wywaru. Następnie piersi z kurczaka pokroić w paseczki i też obsmażyć na maśle. Dołożyć do zupy. Podgotować około 15 minut. Dodać kukurydzę i groszek z puszki i koncentrat pomidorowy. Jeszcze chwilę podgotować. Zaprawić mąką, doprawić do smaku.

      file1263312298



      FORUM - bieżące dyskusje

      Wolontariat zagraniczny
      Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
      Cukrzyca za ciąża
      Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
      Sieć C&A
      No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
      57 proc. osób do 40 roku życia nie …
      I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...