Zupa węgierska z ostrą kiełbasą

30 sierpnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 3/4 rosołu, bulionu
– 300 gram  surowej kiełbasy
– 2 duże cebule
– 5 średnich ziemniaków
– 2 papryki
– łyżka mielonej słodkiej papryki
– 1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej
– 1/2 łyżeczki kminku mielonego
– 1/2 łyżeczki majeranku
– 2 łyżki przecieru pomidorowego
– kwaśna śmietana
– natka pietruszki
– olej
– sól, pieprz

Kiełbasę i warzywa pokroić w kostkę, cebulę z kiełbasą podsmażyć na oleju. Gdy cebulka będzie szklista, dodać paprykę, ziemniaki i jeszcze chwilę smażyć. Przełożyć wszystko do rosołu i gotować do miękkości. Dodać przecier i przyprawy, podawać ze śmietaną i natką pietruszki. Doskonale smakuje z bagietką z masłem.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...