Zupa warzywna z kabanosami lub kiełbasą

7 września 2013,
dodał: lipstick
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– cebula
– czosnek 1 ząbek
– 3 marchewki
– duży por
– 20 dag kabanosów lub kiełbasy suchej
– bulion warzywny
– 2 łyżki oliwy
– 3/4 szklanki makaronu ugotowanego
– natka pietruszki
– szczypiorek
– słodka papryka w proszku
– sól, pieprz, cukier do smaku

Cebulę obrać i posiekać na talarki, czosnek obrać, marchewki obrać i pokroić na talarki, pory oczyścić i pokroić w kostkę. Kabanosy pokroić w grube plasterki. W garnku rozgrzać oliwę, zeszklić na niej cebulę i czosnek. Do zeszklonej cebuli i czosnku dodać marchewki, por oraz kabanosa. Oprószyć papryką, smażyć razem około 5 minut. Wlać bulion, doprowadzić do wrzenia. Do zupy dodać kluseczki, gotować razem chwilkę, zupę przyprawić do smaku, posypać natką i szczypiorem.



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...