Zupa szparagowa

25 listopada 2009, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny
  • Marchew (średnia)       100 (1szt.)
  • Pietruszka (średnia)       60 (1szt.)
  • Seler (mały)                  40 (1/4 szt.)
  • Szparagi                     300 (10-15 szt.)
  • Olej słonecznikowy        15 (1 łyżka)
  • Mąka                           12 (1 łyżka)
  • Jogurt naturalny/mleko 240 (1 szkl.)
  • Zielona pietruszka         20 (1 łyżka)
  • Cukier                          4 (1/2 łyżeczki)
  • Pieprz ziołowy
  • Sól

Oczyszczone, opłukane warzywa rozdrobnić, ugotować wywar, odcedzić. Warzywa zużyć do innej potrawy. Szparagi umyć, obrać, odciąć czubki, które należy obgotować przez 1-2 minuty wrzucając je do wrzącej wody. Resztę szparagów ugotować na wywarze z warzyw, przetrzeć lub zmiksować, dodać czubki szparagów i gotować na wolnym ogniu ok. 10 minut. Z mąki, oleju i mleka sporządzić zawiesinę, wlać mieszając do wrzącej zupy, zagotować. Dodać sól, cukier i pieprz ziołowy do smaku.

file1259141111



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...