Zupa śliwkowa

17 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Zupa śliwkowa – dieta błękitna

Składniki:

1 kg ciemnych śliwek (węgierek)
3 łyżki jogurtu
5-6 szklanek wody
4-5 goździków
¼ łyżeczki cynamonu
1 łyżka mąki ziemniaczanej
cukier do smaku.

Przygotowanie:

Śliwki umyć, wydrylować, przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować na średnim ogniu około 20 min. Po tym czasie dodać do gotujących się śliwek goździki i cynamon, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze ok. 5 min. Jeśli ma to być chłodnik czysty – to owoce należy przecedzić, a chłodnik dosłodzić do smaku cukrem. Jeśli chcemy mieć chłodnik zabielany, to po wyjęciu owoców i dosłodzeniu należy dodać do niego jogurt i odstawić do ostudzenia. Natomiast jeśli mamy ochotę na zupę owocową to w czasie gdy śliwki gotują się już z dodatkiem goździków i cynamonu należy rozrobić mąkę z 2-4 łyżkami zimnej wody i wlać rozrobioną w ostatnie minucie gotowania, dosłodzić do smaku i jeśli lubimy zupy owocowe zabielane dodać do niej jogurt. Zupę można podawać z kaszą manną pokrojoną w kostkę.
rs_herbs_plumsoup608a



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...