Zupa serowo-pieczarkowa z klopsikami

3 października 2013, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 

1/2 kg mięsa mielonego z kurczaka,

25 dag pieczarek,

20dag startego sera cheddar,

marchewka,

cebula,

2 duże ziemniaki,

jajko,

2 łyżki bułki tartej,

szczypta gałki muszkatołowej,

sól, pieprz,

6 szkl. domowego rosołu (ew. z kostki),

3 łyżki mąki,

2 łyżki masła.

Cebulę pokroić w kosteczkę, pieczarki oczyścić, pokroić w dużą kostkę. Podsmażyć na maśle. Oprószyć mąką, dodać do gorącego rosołu. Dodać oczyszczoną i pokrojoną w kosteczkę marchewkę oraz ziemniaki. Gotować ok. 30min na małym ogniu. Mięso wyrobić z jajkiem, bułką tartą, doprawić gałką msuzkatołową, solą i pieprzem. Formować bardzo malutkie kotleciki i smażyć na oleju ze wszystkich stron. Dodać do zupy wraz ze startym serem. Gotować jeszcze ok. 3 min, często mieszając. Doprawić do smaku.

file1380818965



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...