Zupa selerowa

17 marca 2010,
dodał: Kizia Mizia
Artykuł zewnętrzny

Pyszna, aromatyczna zupa selerowa

1,5 kg selerów

masło

rosół

śmietanka słodka

maką

2 żółtka

Selery obieramy, kroimy i dusimy z masłem w niewielkiej ilości rosołu. Przecieramy i łączymy z przecedzonym rosołem. 2 łyzki uprażonej mąki mieszamy ze szklanką śmietanki, wlewamy do zupy i zagotowujemy, osobno rozbijamy żółtka, wlewając do nich 2 łyżki gorącego rosołu, szklankę uzyskanej zawiesiny wlewamy do zupy, podajemy w filiżankach lub na talerzu  przyozdobionym listkami natki z dodatkiem groszku ptysiowego.

file1268833283



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....