Zupa selerowa

17 marca 2010, dodał: Kizia Mizia
Artykuł zewnętrzny

Pyszna, aromatyczna zupa selerowa

1,5 kg selerów

masło

rosół

śmietanka słodka

maką

2 żółtka

Selery obieramy, kroimy i dusimy z masłem w niewielkiej ilości rosołu. Przecieramy i łączymy z przecedzonym rosołem. 2 łyzki uprażonej mąki mieszamy ze szklanką śmietanki, wlewamy do zupy i zagotowujemy, osobno rozbijamy żółtka, wlewając do nich 2 łyżki gorącego rosołu, szklankę uzyskanej zawiesiny wlewamy do zupy, podajemy w filiżankach lub na talerzu  przyozdobionym listkami natki z dodatkiem groszku ptysiowego.

file1268833283



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...