Zupa ryżowo-koperkowa

3 marca 2010,
dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo smaczna zupa , polecam.

Składniki

60 łopatki wieprzowej
marchew
pietruszka
kawałek selera
1/2 pora
liść laurowy
1 czubata łyżka jarzynki lub kucharka
5 czubatych łyżek ryżu
5 ziemniaków
2,5-3  litry wody
pieprz
sól
1 pęczek zielonego koperku

Mięso umyć pokroić w kawałki,zalać wodą ,zagotować,zdjąć szumowinę.
Pora pokroić w talarki, marchew, selera i pietruszkę zetrzeć na tarce, dodać do zupy, następnie dodać ryż, listek i przyprawę , gotować aż mięso prawie będzie miękkie.
Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę,gotować do miękkości ziemniaków.
Koperek umyć drobno posiekać , dodać do zupy, posypać pieprzem.
Smacznego.

file1267639630



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...