Zupa ryżowo-koperkowa

3 marca 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo smaczna zupa , polecam.

Składniki

60 łopatki wieprzowej
marchew
pietruszka
kawałek selera
1/2 pora
liść laurowy
1 czubata łyżka jarzynki lub kucharka
5 czubatych łyżek ryżu
5 ziemniaków
2,5-3  litry wody
pieprz
sól
1 pęczek zielonego koperku

Mięso umyć pokroić w kawałki,zalać wodą ,zagotować,zdjąć szumowinę.
Pora pokroić w talarki, marchew, selera i pietruszkę zetrzeć na tarce, dodać do zupy, następnie dodać ryż, listek i przyprawę , gotować aż mięso prawie będzie miękkie.
Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę,gotować do miękkości ziemniaków.
Koperek umyć drobno posiekać , dodać do zupy, posypać pieprzem.
Smacznego.

file1267639630



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...