Zupa rybna

18 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Porcje z ryby (głowy, ogon)
Marchew 1 szt
Pietruszka 1 szt
Seler ¼ szt
Por – kawałek
Cebula mała
Ziemniaki 4 szt
Koska rosołowa
Makaron gwiazdeczki 1 łyżka
Listek laurowy
Ziele angielskie rozgniecione
Wegeta
pieprz


Ugotować wywar na rybie z warzywami. Po około pół godzinie wyjąć warzywa i ryby a rosół przecedzić i wlać do drugiego naczynia. Warzywa pokroić w kostkę, z ryby obrać mięso i też dodać do zupy. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę i  wszystko razem gotować. W między czasie podsmażyć cebulkę drobno pokrojoną i pora na oleju. Wrzucić wszystko do zupy oraz 1 łyżkę drobnego makaronu i gotować do miękkości. Można zaprawić mąką ale nie koniecznie i tak jest bardzo smaczna. Posypać natką pietruszki.

file1266520993



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...