Zupa rybna
Artykuł zewnętrzny
Porcje z ryby (głowy, ogon)
Marchew 1 szt
Pietruszka 1 szt
Seler ¼ szt
Por – kawałek
Cebula mała
Ziemniaki 4 szt
Koska rosołowa
Makaron gwiazdeczki 1 łyżka
Listek laurowy
Ziele angielskie rozgniecione
Wegeta
pieprz
Ugotować wywar na rybie z warzywami. Po około pół godzinie wyjąć warzywa i ryby a rosół przecedzić i wlać do drugiego naczynia. Warzywa pokroić w kostkę, z ryby obrać mięso i też dodać do zupy. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę i wszystko razem gotować. W między czasie podsmażyć cebulkę drobno pokrojoną i pora na oleju. Wrzucić wszystko do zupy oraz 1 łyżkę drobnego makaronu i gotować do miękkości. Można zaprawić mąką ale nie koniecznie i tak jest bardzo smaczna. Posypać natką pietruszki.