Zupa pomidorowo-paprykowa z sosem sojowym i limonką

23 czerwca 2015, dodał: Tree
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

550 gram poćwiartowanych pomidorów

1 czerwona papryka, drobno pokrojona

1 czerwona cebula, posiekana

1/2 czerwonej papryczki chilli, posiekanej

1 ząbek czosnku, posiekany

2 łyżki oleju słonecznikowego

2 łyżki sosu sojowego Kikkoman

1 litr gorącego bulionu warzywnego

1/2 na 400 gram odsączonej cieciorki

sok z 1 limonki

zielenina oraz grzanki do ozdobienia

Przygotowanie:

Nagrzać piekarnik do 220 stopni. Ułożyć sitko na misce i łyżką wyjąć gniazda sienne pomidorów przyciskając do sitka. Wyrzucić gniazda sienne i pozostawić sok.

W żaroodpornym naczyniu umieścić ćwiartki pomidorów, paprykę, czerwoną cebulę, chilli oraz czosnek. Piec przez 30 minut.

Polać sosem sojowym Kikkoman oraz połową bulionu i ponownie włożyć do piekarnika na 20 minut. Dodać sok z pomidorów, pozostałą część bulionu oraz cieciorkę. Później partiami miksować blenderem na gładką masę.

Wlać do garnka i delikatnie podgrzać. Dodać sok z limonki. Rozdzielić na 4 porcje i ozdobić grzankami, zieleniną oraz odrobina cieciorki.

file1435092286



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...