Zupa pomidorowo-paprykowa z sosem sojowym i limonką | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Zupa pomidorowo-paprykowa z sosem sojowym i limonką

23 czerwca 2015, dodał: Tree
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

550 gram poćwiartowanych pomidorów

1 czerwona papryka, drobno pokrojona

1 czerwona cebula, posiekana

1/2 czerwonej papryczki chilli, posiekanej

1 ząbek czosnku, posiekany

2 łyżki oleju słonecznikowego

2 łyżki sosu sojowego Kikkoman

1 litr gorącego bulionu warzywnego

1/2 na 400 gram odsączonej cieciorki

sok z 1 limonki

zielenina oraz grzanki do ozdobienia

Przygotowanie:

Nagrzać piekarnik do 220 stopni. Ułożyć sitko na misce i łyżką wyjąć gniazda sienne pomidorów przyciskając do sitka. Wyrzucić gniazda sienne i pozostawić sok.

W żaroodpornym naczyniu umieścić ćwiartki pomidorów, paprykę, czerwoną cebulę, chilli oraz czosnek. Piec przez 30 minut.

Polać sosem sojowym Kikkoman oraz połową bulionu i ponownie włożyć do piekarnika na 20 minut. Dodać sok z pomidorów, pozostałą część bulionu oraz cieciorkę. Później partiami miksować blenderem na gładką masę.

Wlać do garnka i delikatnie podgrzać. Dodać sok z limonki. Rozdzielić na 4 porcje i ozdobić grzankami, zieleniną oraz odrobina cieciorki.

file1435092286

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Zaskakujące powody unieważniania ma…
Jakiś celebryta ponoć podał powód, że jest gejem:) Ciekawe czy sąd kościelny uwierzył,...
Czy AI wykrada dane?
Umie podszyć się nawet pod realną osobę, więc niedługo wszyscy będziemy mieć klony...
Najzdrowsze mięso
Moim zdaniem mięso każdego rodzaju zakwasza organizm, a więc nie jest zdrowe...
Małżeństwa z najdłuższym stażem…
Rekordziści mają ponad 70-letni staż, to dłużej niż żyje wiele osób.... To już...