składniki:
porcje rosołowe, lub inne      mięso na zupę
koncentrat pomidorowy
śmietana
łyżka mąki
ugotowany makaron
różyczki brokuła
przyprawy
liście pora, selera,      pietruszki
marchew starta
pietruszka
seler
Ugotować mięso z warzywami do miękkości. Doprawić, dodać koncentrat pomidorowy. Dodać ugotowane wcześniej brokuły. Zaprawić mąką ze śmietaną, z liści zrobić pęczek i wzucić do zupy. Zagotować. Podawać z makaronem i przybrać zieloną pietruszką.
 
         
 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
                    

 
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                           
                           
                          