Zupa ogórkowa

19 listopada 2009,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

Marchew (średnia) 1szt.

Pietruszka (średnia) 1/2szt.

Seler (mały kawałek)

Ogórki kiszone (średnie) 4 szt.

Sok z kiszonych ogórków  kilka łyżek

Olej słonecznikowy 1 łyżka

Mąka  1 łyżka

Zielona pietruszka 1 łyżka

Warzywa umyć, obrać, opłukać, rozdrobnić, ugotować. Wywar odcedzić, warzywa zużyć do innej potrawy. Ogórki kiszone obrać, zetrzeć na tarce, dodać do wywaru. Jeśli zachodzi potrzeba, dodać sok z kiszonych ogórków do smaku. Z mąki, oleju i mleka sporządzić zawiesinę, mieszając wlać do zupy, zagotować. Doprawić do smaku solą i cukrem. Przed podaniem dodać drobno posiekaną pietruszkę. Podawać z ryżem, ziemniakami, kaszą.

file1258631574



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....