Zupa migdałowa

18 listopada 2009, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

25dag migdałów sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, zemleć w maszynce.
5 dag rodzynek namoczyć. Zagotować 1 l mleka z 2 dag masła i 8 dag cukru.
Zalać mlekiem migdały oraz rodzynki. Dodać 12 dag ugotowanego ryżu z dodatkiem 2 łyżek śmietanki słodkiej. Zupę udekorować płatkami migdałów
i posypać cynamonem.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.