Zupa migdałowa

18 listopada 2009,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

25dag migdałów sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, zemleć w maszynce.
5 dag rodzynek namoczyć. Zagotować 1 l mleka z 2 dag masła i 8 dag cukru.
Zalać mlekiem migdały oraz rodzynki. Dodać 12 dag ugotowanego ryżu z dodatkiem 2 łyżek śmietanki słodkiej. Zupę udekorować płatkami migdałów
i posypać cynamonem.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....