Zupa migdałowa | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Zupa migdałowa

18 listopada 2009, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

25dag migdałów sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, zemleć w maszynce.
5 dag rodzynek namoczyć. Zagotować 1 l mleka z 2 dag masła i 8 dag cukru.
Zalać mlekiem migdały oraz rodzynki. Dodać 12 dag ugotowanego ryżu z dodatkiem 2 łyżek śmietanki słodkiej. Zupę udekorować płatkami migdałów
i posypać cynamonem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Cera naczynkowa - jak zadbać?
Niezbędne w prawidłowej pielęgnacji jest unikanie ekspozycji na słońce i prawidłowa fotoochrona. Nie należy...
niekończące się problemy z dziąsłam…
By wzmocnić dziąsła to należy płukać zęby płynem do płukania lub skoncentrowanymi naparami...
mydło antybakteryjne
Mydło w płynie antybakteryjne eliminuje z powierzchni dłoni bakterie przyczyniające się do rozwoju infekcji....
odkładanie spraw na jutro
Ja nigdy nie odkładam niczego na później,na tzw.jutro. Co mam zrobić dziś to robię...