URODA I ZDROWIE

Zupa migdałowa

18 listopada 2009, dodał: kariana844

25dag migdałów sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, zemleć w maszynce.
5 dag rodzynek namoczyć. Zagotować 1 l mleka z 2 dag masła i 8 dag cukru.
Zalać mlekiem migdały oraz rodzynki. Dodać 12 dag ugotowanego ryżu z dodatkiem 2 łyżek śmietanki słodkiej. Zupę udekorować płatkami migdałów
i posypać cynamonem.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czy polski specjalista honorowany j…
Inny problem jest w Polsce - napływ lekarzy z Ukrainy itp, więc na początku...
Czy malujecie się codziennie?
W weekendy odpuszczam pełny makijaż, tylko szminki używam.
krotkie wlosy
Może kiedyś będę miała krótkie, ale teraz lubię siebie wyłącznie w długich...
Jak poprawić samopoczucie?
Ja mam sprawdzony sposób - pyszne lody śmietankowe z dodatkiem soku malinowego:)