Zupa maślakowa

3 grudnia 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

1. Zupa maślakowa

Ilość: dla 4-6 osób

Czas przygotowania: 60 minut

500 g mrożonych maślaków

1/4 pęczka włoszczyzny

200 g ziemniaków

1 cebula

50 g masła

100 ml śmietanki 30%

Przyprawy KAMIS:

4 Liście laurowe

3-5 szt. Ziela angielskiego

Pieprz czarny mielony

Sól morska w młynku

Włoszczyznę pokroić w paski, zalać wodą i ugotować wywar. Dodać liście laurowe oraz ziele angielskie. Cebulkę pokroić w kostkę, zrumienić na maśle, dodać pokrojone w grube paski maślaki. Wszystko smażyć jeszcze przez kilka minut a następnie przełożyć do wywaru. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Na koniec wlać śmietanę, doprawić pieprzem i solą.

file1259848307



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...