Zupa maślakowa

3 grudnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

1. Zupa maślakowa

Ilość: dla 4-6 osób

Czas przygotowania: 60 minut

500 g mrożonych maślaków

1/4 pęczka włoszczyzny

200 g ziemniaków

1 cebula

50 g masła

100 ml śmietanki 30%

Przyprawy KAMIS:

4 Liście laurowe

3-5 szt. Ziela angielskiego

Pieprz czarny mielony

Sól morska w młynku

Włoszczyznę pokroić w paski, zalać wodą i ugotować wywar. Dodać liście laurowe oraz ziele angielskie. Cebulkę pokroić w kostkę, zrumienić na maśle, dodać pokrojone w grube paski maślaki. Wszystko smażyć jeszcze przez kilka minut a następnie przełożyć do wywaru. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Na koniec wlać śmietanę, doprawić pieprzem i solą.

file1259848307



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...