Zupa kukurydziana z bekonem

28 września 2013, dodał: Gąsiorowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
4 kolby kukurydzy
2 ziemniaki
2 litry wody 50 g masła
3 ząbki czosnku
100 ml gęstej śmietany
sól
bekon do dekoracji

Przygotowanie:
Ziarna kukurydzy i pokrojone ziemniaki gotować ok.  15 min. Dodać obrane ząbki czosnku i masło następnie rozdrobnić masę blenderem, dodać śmietanę i sól do smaku. Podawać z podsmażonymi plastrami bekonu lub z bagietką posmarowaną czosnkowym masłem.



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...