Zupa kukurydziana z bekonem

28 września 2013,
dodał: Gąsiorowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
4 kolby kukurydzy
2 ziemniaki
2 litry wody 50 g masła
3 ząbki czosnku
100 ml gęstej śmietany
sól
bekon do dekoracji

Przygotowanie:
Ziarna kukurydzy i pokrojone ziemniaki gotować ok.  15 min. Dodać obrane ząbki czosnku i masło następnie rozdrobnić masę blenderem, dodać śmietanę i sól do smaku. Podawać z podsmażonymi plastrami bekonu lub z bagietką posmarowaną czosnkowym masłem.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....