Zupa kukurydziana z bekonem

28 września 2013,
dodał: Gąsiorowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
4 kolby kukurydzy
2 ziemniaki
2 litry wody 50 g masła
3 ząbki czosnku
100 ml gęstej śmietany
sól
bekon do dekoracji

Przygotowanie:
Ziarna kukurydzy i pokrojone ziemniaki gotować ok.  15 min. Dodać obrane ząbki czosnku i masło następnie rozdrobnić masę blenderem, dodać śmietanę i sól do smaku. Podawać z podsmażonymi plastrami bekonu lub z bagietką posmarowaną czosnkowym masłem.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...