Zupa kukurydziana

8 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 puszka (400 g) kukurydzy,

1 średnia cebula,

posiekana,

2 średnie marchewki,

pokrojone w plasterki,

½ szklanki (125 ml) śmietanki UHT 30%,

½ litra bulionu warzywnego,

1 łyżka masła,

½ pora pokrojonego w plasterki,

sól, biały pieprz, ostra mielona papryka

Przygotowanie:

Marchewki ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, odłożyć na bok. Masło rozgrzać na średnim ogniu w garnku z grubym dnem. Dodać cebulę, smażyć na małym ogniu przez ok. 3 min., do momentu aż cebula zacznie mięknąć. Dodać kukurydzę oraz bulion warzywny i gotować przez ok. 10-15 min. lub do czasu, gdy kukurydza będzie miękka. Zdjąć z ognia i miksować przy pomocy blendera, aż uzyskamy gładką konsystencję. Ponownie postawić garnek na ogniu; dodać śmietankę, pora oraz marchewki. Gotować na małym ogniu do czasu, gdy pory zmiękną. Doprawić solą, białym pieprzem i papryką.

soup1

nadesłała: Marta



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...