Zupa krem z czerwonej soczewicy
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 200 g soczewicy czerwonej
- nieduży por
- 3 marchewki
- kostka schabowa
- pietruszka (korzeń)
- 1/2 selera
- 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
- 1,5 szklanki mleka
- 1,5 litra wody
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka imbiru
- Warzywa obrać i rozdrobnić,umieścić w szybkowarze, dodać kostkę schabową,sól,wodę.
Dodać soczewicę.
Zamknąć szybkowar,postawić na ogniu a gdy uzyskamy na szybkowarze max ciśnienie gotować 10 minut.
Zmniejszyć ciśnienie w szybkowarze, otworzyć i zmiksować na papkę warzywa bez kostki.
Następnie dodać do zupy przecier pomidorowy, mleko, imbir i zagotować.
Mięso z kostki obrać i rozdrobnić.
Dla mięsożerców będzie do dekoracji kremu.