Zupa krem brokułowo-kalafiorowa

13 października 2014,
dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

file1413223176

Składniki:

1/2 kalafiora
brokuł
marchew
pietruszka
kawałek pora
liście selera i pietruszki
2 skrzydełka z kurczaka
sól, pieprz
2-3 łyżki ukwaszonej śmietany
4-5 łyżek ziaren np. słonecznika, dyni

Z marchwi, pietruszki, pora, liści selera i pietruszki oraz skrzydełek kurczaka przygotować wywar, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Przecedzić, wywar jeszcze raz zagotować i do wrzącego płynu dodać kalafior oraz brokuł podzielone na różyczki. Gotować ok. 20 minut. Zupę zblendować, ale zostawić kilka kawałków warzyw do ozdobienia. Krem podawać z kleksem śmietany, posypany dowolnymi ziarnami.

 

 

przepisownik.blogspot.com

 



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...