Zupa koperkowa z ryżem

19 listopada 2012,
dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje

pęczek koperku

włoszczyzna ( marchewka pietruszka seler cebula ząbek czosnku )

50 dag  mięsa z kością

1/2 szklanki śmietany

sól i pieprz

3 woreczki ryżu

  • przepis

Sporządzamy wywar z włoszczyzny , mięsa i wody ( ok 2 litry ) .Gotujemy około 30 minut , doprawiamy do smaku solą i pieprzem , dodajemy posiekany pęczek koperku . Zupę zabielamy śmietaną rozprowadzoną w  wywarze . Osobno gotujemy ryż .

file1353313390



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....