Zupa koperkowa z ryżem

19 listopada 2012, dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje

pęczek koperku

włoszczyzna ( marchewka pietruszka seler cebula ząbek czosnku )

50 dag  mięsa z kością

1/2 szklanki śmietany

sól i pieprz

3 woreczki ryżu

  • przepis

Sporządzamy wywar z włoszczyzny , mięsa i wody ( ok 2 litry ) .Gotujemy około 30 minut , doprawiamy do smaku solą i pieprzem , dodajemy posiekany pęczek koperku . Zupę zabielamy śmietaną rozprowadzoną w  wywarze . Osobno gotujemy ryż .

file1353313390



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...