Zupa koperkowa z ryżem

19 listopada 2012, dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje

pęczek koperku

włoszczyzna ( marchewka pietruszka seler cebula ząbek czosnku )

50 dag  mięsa z kością

1/2 szklanki śmietany

sól i pieprz

3 woreczki ryżu

  • przepis

Sporządzamy wywar z włoszczyzny , mięsa i wody ( ok 2 litry ) .Gotujemy około 30 minut , doprawiamy do smaku solą i pieprzem , dodajemy posiekany pęczek koperku . Zupę zabielamy śmietaną rozprowadzoną w  wywarze . Osobno gotujemy ryż .

file1353313390



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...