Zupa koperkowa

25 listopada 2009, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny
  • Marchew (średnia)       100 (1szt.)
  • Pietruszka (średnia)      60 (1szt.)
  • Seler (mały)                 40 (1/4 szt.)
  • Koperek                      80 (2 pęczki)
  • Mąka                          12 (1 łyżka)
  • Olej słonecznikowy       15 (1 łyżka)
  • Jogurt naturalny/mleko 240 (1 szkl.)
  • Sól

Warzywa umyć, obrać, rozdrobnić, ugotować wywar, odcedzić. Warzywa zużyć do innej potrawy. Odcedzony wywar połączyć z połową posiekanego koperku, doprawić zawiesiną z mąki, oleju i mleka, zagotować. Dodać pozostały koperek i sól do smaku. Podawać z grzankami, makaronem „nitki”, ryżem.

file1259138670