zupa koperkowa

21 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki;

 

– 1 marchew

– 1 pietruszka

– 1 mniejszy por

– 3 młode ziemniaki

– sól i pieprz

– 2 kostki rosołowe

– 1 listek laurowy, ziarno ziela angielskiego

– 2 pęczki koperku

1 łyżka mąki pszennej

– 1/2 szklanki śmietany

– 5 kromek chleba tostowego

– 2 łyżki masła

 

Przygotować wywar z kostki rosołowej z 2 litrów zimnej wody, dodać marchewke, pietruszke i por, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać listek i ziele angielskie. Gotowac około 30 minut, ziemniaki obrać w wiekszą kostkę, dodać do zupy i gotować, aż będą miękkie. Zupę następnie zmiksować blenderem, zagotować, koperek umyć i w posiekać, wrzucić do zupy. Śmietanę wymieszać z mąką, zagęścić nią zupę. Kromki pieczywa tostowego pokroic w kostkę.

Na patelni rograc masło, usmażyć kawałki pieczywa na złoty kolor. Zupę koperkowa podawać w kokilkach z grzankami.

smacznego!

 

dodatki do dekoracji, przyprawy znajdziesz na aukcji:

http://www.allegro.pl/item629179611_wanilia_dluugie_laski_wanilii_16_cm_od_suprsprzed.html

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...