Zupa kalafiorowa z curry

18 października 2012, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 1/2 główki dużego kalafiora
– cebula
– 2 marchewki
– kawałek imbiru
– 2 ząbki czosnku
– łyżka masła
– litr bulionu
łyżeczka curry
– gałka muszkatołowa
– 150 ml śmietany słodkiej
– sól i pieprz

Kalafiora oczyścić, opłukać podzielić na różyczki. Obrać marchewki, imbir, cebulę i czosnek. Marchewki pokroić w plasterki, cebule i czosnek posiekać. Imbir zetrzeć. W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę, czosnek i imbir, zeszklić. Dołożyć różyczki kalafiora oraz marchew. Dolać bulion, ugotować do miękkości. Wyjąć kilka różyczek kalafiora, resztę zmiksować, doprawić do smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...