Zupa kalafiorowa z curry

18 października 2012, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 1/2 główki dużego kalafiora
– cebula
– 2 marchewki
– kawałek imbiru
– 2 ząbki czosnku
– łyżka masła
– litr bulionu
łyżeczka curry
– gałka muszkatołowa
– 150 ml śmietany słodkiej
– sól i pieprz

Kalafiora oczyścić, opłukać podzielić na różyczki. Obrać marchewki, imbir, cebulę i czosnek. Marchewki pokroić w plasterki, cebule i czosnek posiekać. Imbir zetrzeć. W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę, czosnek i imbir, zeszklić. Dołożyć różyczki kalafiora oraz marchew. Dolać bulion, ugotować do miękkości. Wyjąć kilka różyczek kalafiora, resztę zmiksować, doprawić do smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...