Zupa kalafiorowa z curry | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Zupa kalafiorowa z curry

18 października 2012, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 1/2 główki dużego kalafiora
– cebula
– 2 marchewki
– kawałek imbiru
– 2 ząbki czosnku
– łyżka masła
– litr bulionu
łyżeczka curry
– gałka muszkatołowa
– 150 ml śmietany słodkiej
– sól i pieprz

Kalafiora oczyścić, opłukać podzielić na różyczki. Obrać marchewki, imbir, cebulę i czosnek. Marchewki pokroić w plasterki, cebule i czosnek posiekać. Imbir zetrzeć. W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę, czosnek i imbir, zeszklić. Dołożyć różyczki kalafiora oraz marchew. Dolać bulion, ugotować do miękkości. Wyjąć kilka różyczek kalafiora, resztę zmiksować, doprawić do smaku.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...