Zupa kalafiorowa

6 lutego 2011, dodał: Monia_82
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kalafior
50 dag szpondra
6 średnich ziemniaków
3 marchewki
1 pietruszka
2 listki laurowe
3 ziela angielskie
2,5 litra wody
1 śmietana 18 %
2 łyżki mąki
sól, pieprz
koperek

Przygotowanie:

Gotujemy wywar z mięsa z dodatkiem listka i ziela angielskiego około 20 minut. Kalafiora dzielimy na różyczki i moczymy w słonej wodzie. Wywar przecedzamy, dodajemy marchewkę pokrojona w kostkę, pietruszkę, ziemniaki w kostkę, umyte różyczki kalafiora i gotujemy do miękkości mięsa i warzyw.

Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody, wlewamy do zupy, dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem. Wsypujemy spora ilość koperku. Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...