Zupa kalafiorowa

28 lutego 2010,
dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny

składniki:

* ziemniak 1 duży
* kalafior mrożony 30 dag
* marchewka 1 mała
* woda 800 ml
* masło 1 łyżka
* manna 1 łyżeczka
* pietruszka 1 szt
* śmietana 2 łyżki
* listek laurowy 1 szt
* ziele angielskie 1 szt
* wegeta do smaku
* pieprz do smaku

przyrządzanie

Do garnka wlewamy wodę dodajemy marchewkę i pietruszkę drobno pokrojoną. Kiedy się zagotuje dodajemy przyprawy i ziemniaka pokrojonego w kostkę. Jak ziemniaki są na wpół miękkie dodajemy kalafior i gotujemy do miękkości ziemniaków. Przed końcem zasypujemy kaszką i dodajemy śmietany.

file1267378191



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.