Zupa kalafiorkowa

24 stycznia 2012, dodał: niesia77
Artykuł zewnętrzny

Produkty:

2 woreczki mrożonego kalafiora

3 ząbki czosnku

2 łyżki oleju

1/2 kg łopatki

3 duże ziemniaki

2-3 łyżki śmietany(opcjonalnie)

Na blaszkę (do pieczenia) wsypać kalafior, posypać rozdrobnionym w prasce czosnkiem, popędzlować olejem i piec w piekarniku około 45 minut, mieszając co jakiś czas.

Mięso z łopatki pokroić jak na gulasz, gotować, dodać ziemniaki i upieczony kalafior. Gdy mięso i ziemniaki będą miękkie zmiksować, doprawić do smaku,można także udekorować śmietanką i zieloną pietruszką.

Smacznego!!!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czapeczka dla dziecka
Czapka z daszkiem to popularne i praktyczne nakrycie głowy na upał. Wybierając takie nakrycie...
Rutyna w związku, co zrobić ?
Rutyna manifestuje się poprzez powtarzalność działań, brak nowości oraz spadek emocjonalnej i fizycznej intymności....
Jaki zegarek kupić
Można przyjąć, że dobry zegarek kosztuje co najmniej kilkaset złotych – jego cena...
Blizny na twarzy krępujące :(
Można bez, problemu wykładzie bliznydzięki różnego rodzaju peelingom i zabiegom przeprowadzanym w gabinetach kosmetycznych,...