Zupa kalafiorkowa

24 stycznia 2012,
dodał: niesia77
Artykuł zewnętrzny

Produkty:

2 woreczki mrożonego kalafiora

3 ząbki czosnku

2 łyżki oleju

1/2 kg łopatki

3 duże ziemniaki

2-3 łyżki śmietany(opcjonalnie)

Na blaszkę (do pieczenia) wsypać kalafior, posypać rozdrobnionym w prasce czosnkiem, popędzlować olejem i piec w piekarniku około 45 minut, mieszając co jakiś czas.

Mięso z łopatki pokroić jak na gulasz, gotować, dodać ziemniaki i upieczony kalafior. Gdy mięso i ziemniaki będą miękkie zmiksować, doprawić do smaku,można także udekorować śmietanką i zieloną pietruszką.

Smacznego!!!



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...