Zupa jarzynowa z cukinii, papryki z makaronem
Artykuł zewnętrzny
– 2 małe cukinie
– 2 papryki
– 2 średnie cebule
– 3 pomidory
– 2 marchewki
– 15 dag fasolki szparagowej
– 4 ząbki czosnku
– 4 łyżki oliwy
– 5 dag startego żółtego sera
– 2 litry warzywnego bulionu
– łyżka listków bazylii
– makaron
Przygotować warzywa: cukinię pokroić w plasterki, paprykę w paseczki, cebulę w krążki, pomidory bez skórki w ćwiartki, obrana marchew w grube talarki, fasolkę na małe kawałeczki. Wszystkie warzywa przyprawić solą, pieprzem i smażyć na oliwie na mocno rozgrzanej patelni do zrumienienia około 7 minutek. W międzyczasie ugotować makaron. Warzywa przełożyć do wazy, zalać gorącym bulionem, dodać makaron, czosnek, bazylię i posypać startym żółtym serem.