Zupa jarzynowa z brązowym ryżem i smakiem Orientu

25 maja 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Składniki :

2 udka z kurczaka
½ kg porcji rosołowej z drobiu
25 dag mieszanki chińskiej ( mrożonka )
10 dag brązowego ryżu
2 marchewki
1/8 selera
1 pietruszka
1 cebula
½ czerwonej papryki
½ ogórka
sos sojowy
½ łyżeczki kurkumy
½ łyżeczki curry
1 kostka bulionu drobiowego Knorra
1 kostka bulionu wołowego Knorra
przyprawa Garam masala
6 szklanek wody

Obrać marchew, cebulę , pietruszkę , seler i pokroić –  cebulę w piórka, marchew, ogórek w plasterki, pietruszkę, paprykę i seler w paseczki. Do garnka włożyć mięso, mieszankę chińską, warzywa, kostki bulionowe. Wlać wodę i gotować 45 minut. Wsypać ryż i gotować jeszcze 45 minut. Doprawić sosem sojowym, curry, kurkumą, Garam masala. Wyjąć mięso i porcje rosołową. Z udek obrać mięso i włożyć do zupy.
Pozostałe mięso po obraniu od kostek użyć na pierogi, naleśniki, krokiety.
Oczywiście zupę można dodatkowo doprawić innymi przyprawami orientalnymi wg smaku indywidualnego.




Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Plac zabaw przy przedszkolu
Przedszkole powinno zapewniać dzieciom możliwość korzystania z placu zabaw i możliwość zabawy na świeżym powietrzu.
On nie chce dziecka
Poproś faceta, by wyjaśnił ci powody, dla których nie chce mieć dziecka. Powiedz...
Zafarbowane rzeczy
Sól działa jak naturalny odplamiacz, który pomaga wyciągać niechciane farby z tkanin. Po zauważeniu...
Problem z włosami
Cienkie i rzadkie włosy to często także wynik złej, a nawet agresywnej stylizacji. Codzienne...