Zupa jarzynowa Eli

25 października 2010, dodał: eli_555
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 korpus z kurczaka
30 dkg fasolki szparagowej
1 marchewka
1 pietruszka
1/2 małego selera
8 ziemniaków
30 dkg mrożonej brukselki
1/2 pęczka koperku
1/2 pęczka natki pietruszki
125 ml śmietany kremówki 30%
2 łyżki mąki pszennej
przyprawa warzywna typu jarzynka
maggi

Korpus z kurczaka zalać 3 litrami wody, dodać kucharka do smaku i pogotować 30 minut. W międzyczasie obrać, umyć,  pokroić w kostkę warzywa i ziemniaki. Fasolę umyć, odciąć końcówki i pokroić. Umytą i osuszoną natkę i koperek posiekać. Wyjąć korpus, ostudzić, obrać z mięska. Mięsko podzielić na mniejsze kawałki i wrzucić do zupy. Dodać do wywaru warzywa, ziemniaki, fasolę, mrożoną brukselkę i gotować do miękkości. Do śmietany dodać mąkę, odrobinę soli, dokładnie wymieszać i wlać do zupy. Zagotować i zupę doprawić maggi do smaku. Zupę rozlać do talerzy i posypać zieleniną. Smacznego!

file1288037093



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...