Zupa jarzynowa Eli

25 października 2010,
dodał: eli_555
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 korpus z kurczaka
30 dkg fasolki szparagowej
1 marchewka
1 pietruszka
1/2 małego selera
8 ziemniaków
30 dkg mrożonej brukselki
1/2 pęczka koperku
1/2 pęczka natki pietruszki
125 ml śmietany kremówki 30%
2 łyżki mąki pszennej
przyprawa warzywna typu jarzynka
maggi

Korpus z kurczaka zalać 3 litrami wody, dodać kucharka do smaku i pogotować 30 minut. W międzyczasie obrać, umyć,  pokroić w kostkę warzywa i ziemniaki. Fasolę umyć, odciąć końcówki i pokroić. Umytą i osuszoną natkę i koperek posiekać. Wyjąć korpus, ostudzić, obrać z mięska. Mięsko podzielić na mniejsze kawałki i wrzucić do zupy. Dodać do wywaru warzywa, ziemniaki, fasolę, mrożoną brukselkę i gotować do miękkości. Do śmietany dodać mąkę, odrobinę soli, dokładnie wymieszać i wlać do zupy. Zagotować i zupę doprawić maggi do smaku. Zupę rozlać do talerzy i posypać zieleniną. Smacznego!

file1288037093



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...