Zupa jagodowa

25 czerwca 2013,
dodał: Kara6
Artykuł zewnętrzny

Składniki :

1/2 kg czarnych jagód
150 g cukru
szklanka śmietany
łyżka mąki ziemniaczanej

1. Jagody zalać wrzącą wodą, chwilę gotować, następnie zmiksować i osłodzić.
2. Mąkę wymieszać z małą ilością wody, wlać do zupy, zagotować i odstawić.
3. Dodać śmietanę i wymieszać.
4. Podawać ochłodzoną z herbatnikami i biszkoptami.

file1372184068



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....