Zupa gyros

3 lutego 2011, dodał: Kate81
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

-1 kg mięsa wołowego lub wieprzowego
-1 cebula
-1 opakowanie przyprawy do gyrosa
-po 1 czerwonej,zielonej i żółtej papryce
-1 puszka kukurydzy
-1/2 butelki sosu chili
-1/2 butelki sosu cygańskiego
-1/2 l śmietany 30%
-1 op. zupy cebulowej
-oliwa do smażenia

Mięso myjemy, kroimy w kostkę,cebulę również i razem smażymy na rozgrzanej oliwie, aż mięso będzie miękkie, wsypujemy przyprawę do gyrosa, mieszamy i odstawiamy na godzinę.
Z umytych papryk usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie.
Miękkie mięso i paprykę przekładamy do garnka, dodajemy osączoną kukurydzę, sos chili, cygański i śmietanę. Mieszamy i gotujemy ok.5 minut.
Zupę cebulową gotujemy wg przepisu na opakowaniu, następnie wlewamy do garnka z zupą mięsną, mieszamy i gotujemy ok.10 minut.
SMACZNEGO:)



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz