Zupa gulaszowa z papryką

28 września 2012, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

50 dkg mięsa mieszanego

3 świeże papryki

1 marchewka pokrojona w plastry

1 cebula

łyżka  smalcu

ostra papryka w proszku Kamis

sól

pieprz

4  pomidory

1 litr wywaru mięsnego

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na smalcu. Dodać przyprawy, a  po kilku minutach smażenia dodać pokrojone w kostkę mięso ,pokrojone w kostkę papryki i marchew. Smażyć 5 minut często mieszając. Następnie zalać wywarem mięsnym i gotować ok. godziny. Pod koniec dodać pokrojone w kostkę pomidory i jeszcze chwilę gotować.

fot. redakcja



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...