Zupa gulaszowa z papryką

28 września 2012,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

50 dkg mięsa mieszanego

3 świeże papryki

1 marchewka pokrojona w plastry

1 cebula

łyżka  smalcu

ostra papryka w proszku Kamis

sól

pieprz

4  pomidory

1 litr wywaru mięsnego

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na smalcu. Dodać przyprawy, a  po kilku minutach smażenia dodać pokrojone w kostkę mięso ,pokrojone w kostkę papryki i marchew. Smażyć 5 minut często mieszając. Następnie zalać wywarem mięsnym i gotować ok. godziny. Pod koniec dodać pokrojone w kostkę pomidory i jeszcze chwilę gotować.

fot. redakcja



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....