Zupa gulaszowa z papryką

28 września 2012, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

50 dkg mięsa mieszanego

3 świeże papryki

1 marchewka pokrojona w plastry

1 cebula

łyżka  smalcu

ostra papryka w proszku Kamis

sól

pieprz

4  pomidory

1 litr wywaru mięsnego

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na smalcu. Dodać przyprawy, a  po kilku minutach smażenia dodać pokrojone w kostkę mięso ,pokrojone w kostkę papryki i marchew. Smażyć 5 minut często mieszając. Następnie zalać wywarem mięsnym i gotować ok. godziny. Pod koniec dodać pokrojone w kostkę pomidory i jeszcze chwilę gotować.

fot. redakcja



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...