Zupa grzybowa z ziołami

3 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

50dag.świezych grzybów

1 por

2 szalotki

900ml.bulionu mięsnego

100g.kwaśnej śmietany

gałka muszkatalowa

2 łyżki masla

2 łyżki mąki

łyżka soku z cytryny

zioła

sól

pieprz

Przygotowanie:

Grzyby oczyścić i pokroić.Szalotki posiekać i podsmażyć na maśle.Por pokroić w talarki i dodać do szalotek.Dusić 5 minut.Dodać pokrojone grzyby i podgrzewać 5 minut mieszając.Podduszone grzyby oprószyć mąką i podsmażyć.Skropić sokiem z cytryny,,zalać bulionem,doprawić solą ,pieprzem,gałką muszkatałową  i wymieszać.Gotować na małym ogniu 15 minut.Następnie połączyć ze śmietaną.Gotową zupę posypać ziołami..Podawać z grzankami serowymi.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...