Zupa grzybowa z ziemniakami

4 października 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 kostki rosołowe drobiowe
2 kostki rosołowe wołowe
Vegeta

50 dag ziemniaków
15 dag suszonych grzybów
1 średnia cebula
1 marchewka
1 łyżka masła

file1286200453

Sposób przygotowania:

Suszone grzyby namoczyć w wodzie. Pokrojoną cebulę podsmażyć na maśle, dodać pokrojone grzyby i smażyć 5 minut. Zagotować 2 litry wody, dodać 2 kostki rosołowe drobiowe, 2 kostki rosołowe wołowe, 1 łyżeczkę Vegety, pokrojone w kostkę ziemniaki i startą marchewkę. Gotować wszystko razem około 20 minut. Po zestawieniu z  ognia dodać śmietanę. Na talerzu posypać zupę posiekanym koprem.

www.podravka.pl