Zupa grzybowa z suszonymi grzybami
Artykuł zewnętrzny
składniki:
* 2 dag suszonych grzybów
* 1 cebula (5 dag)
* 1 łyżka masła
* 1 łyżka mąki pszennej,
* 2 łyżki rodzynek
* 2 łyżki suszonych śliwek
* 2 kostki Bulionu grzybowego KUCHAREK
* 2 łyżki natki pietruszki
* sól
* cukier
* Pieprz czarny mielony Prymat
Przygotować bulion. Umyte grzyby ugotować do miękkości w bulionie, drobno pokroić i włożyć do wywaru. Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na maśle i dodać do wywaru. Mąkę zrumienić lekko na patelni, rozprowadzić zimnym wywarem, wymieszać, dodać do zupy i zagotować. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Przed podaniem posypać natką.
www.kucharek.pl