Zupa grzybowa z suszonymi grzybami

8 października 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

*  2 dag suszonych grzybów
* 1 cebula (5 dag)
* 1 łyżka masła
* 1 łyżka mąki pszennej,
* 2 łyżki rodzynek
* 2 łyżki suszonych śliwek
* 2 kostki Bulionu grzybowego KUCHAREK
* 2 łyżki natki pietruszki
* sól
* cukier
* Pieprz czarny mielony Prymat

file1286545934

Sposób przygotowania

Przygotować bulion. Umyte grzyby ugotować do miękkości w bulionie, drobno pokroić i włożyć do wywaru. Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na maśle i dodać do wywaru. Mąkę zrumienić lekko na patelni, rozprowadzić zimnym wywarem, wymieszać, dodać do zupy i zagotować. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Przed podaniem posypać natką.

www.kucharek.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...