Zupa grzybowa z suszonymi grzybami

8 października 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

*  2 dag suszonych grzybów
* 1 cebula (5 dag)
* 1 łyżka masła
* 1 łyżka mąki pszennej,
* 2 łyżki rodzynek
* 2 łyżki suszonych śliwek
* 2 kostki Bulionu grzybowego KUCHAREK
* 2 łyżki natki pietruszki
* sól
* cukier
* Pieprz czarny mielony Prymat

file1286545934

Sposób przygotowania

Przygotować bulion. Umyte grzyby ugotować do miękkości w bulionie, drobno pokroić i włożyć do wywaru. Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na maśle i dodać do wywaru. Mąkę zrumienić lekko na patelni, rozprowadzić zimnym wywarem, wymieszać, dodać do zupy i zagotować. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Przed podaniem posypać natką.

www.kucharek.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....