Zupa grzybowa

9 sierpnia 2012,
dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje

0,5 kg świeżych grzybów

2 marchewki

1 pietruszka

mały seler

pół pora

3 liście laurowe

4 ziarna ziela angielskiego

1 kostka bulionu drobiowego

2 ząbki czosnku

1 cebulę

5 łyżek śmietany

0,5 kg ziemniaków

sól i pieprz do smaku

natka pietruszki do dekoracji

  • przepis

Grzyby oczyszczamy i przepłukujemy wodą. Do garnka wlewamy 2 litry wody dodajemy kostkę bulionową, pokrojone grzyby i włoszczyznę ,ziele  angielskie ,liście  laurowe, czosnek oraz cebulę.Gotujemy  aż  grzyby będą  miękkie.przyprawiamy do  smaku  solą i pieprzem.Przed podaniem  dodajemy  śmietanę.Podajemy z osobno ugotowanymi ziemniakami,dekorujemy pokrojoną pietruszką.

  • warianty

zupę można też podać z  makaronem

file1344530508



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...