Zupa grzybowa

9 sierpnia 2012, dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje

0,5 kg świeżych grzybów

2 marchewki

1 pietruszka

mały seler

pół pora

3 liście laurowe

4 ziarna ziela angielskiego

1 kostka bulionu drobiowego

2 ząbki czosnku

1 cebulę

5 łyżek śmietany

0,5 kg ziemniaków

sól i pieprz do smaku

natka pietruszki do dekoracji

  • przepis

Grzyby oczyszczamy i przepłukujemy wodą. Do garnka wlewamy 2 litry wody dodajemy kostkę bulionową, pokrojone grzyby i włoszczyznę ,ziele  angielskie ,liście  laurowe, czosnek oraz cebulę.Gotujemy  aż  grzyby będą  miękkie.przyprawiamy do  smaku  solą i pieprzem.Przed podaniem  dodajemy  śmietanę.Podajemy z osobno ugotowanymi ziemniakami,dekorujemy pokrojoną pietruszką.

  • warianty

zupę można też podać z  makaronem

file1344530508



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...