Zupa grzybowa

9 sierpnia 2012,
dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje

0,5 kg świeżych grzybów

2 marchewki

1 pietruszka

mały seler

pół pora

3 liście laurowe

4 ziarna ziela angielskiego

1 kostka bulionu drobiowego

2 ząbki czosnku

1 cebulę

5 łyżek śmietany

0,5 kg ziemniaków

sól i pieprz do smaku

natka pietruszki do dekoracji

  • przepis

Grzyby oczyszczamy i przepłukujemy wodą. Do garnka wlewamy 2 litry wody dodajemy kostkę bulionową, pokrojone grzyby i włoszczyznę ,ziele  angielskie ,liście  laurowe, czosnek oraz cebulę.Gotujemy  aż  grzyby będą  miękkie.przyprawiamy do  smaku  solą i pieprzem.Przed podaniem  dodajemy  śmietanę.Podajemy z osobno ugotowanymi ziemniakami,dekorujemy pokrojoną pietruszką.

  • warianty

zupę można też podać z  makaronem

file1344530508



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....