Zupa czosnkowa

20 listopada 2009, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

dla czterech osób

10 ząbków czosnku lekko zmiażdżonych

2 cebule posiekane

1 gałązka szałwii

2 gałązki tymianku

1 litr wywaru z warzyw

2 liście laurowe

4 łyżki oliwki

8 ząbków czosnku (dodatkowo)

2 łyżki szczypioru

4 kromki chleba tostowego

Olej do smażenia

Sól

Pieprz

Cebule lekko podsmaż na oliwie.

Zagotuj wywar z solą, pieprzem i liściem laurowym i ziołami, dodaj zmiażdżony czosnek i gotuj ok. 20 minut.

Chleb pokrój w paski i usmaż na oliwie na złoty kolor.

Wyjmij zioła z wywaru i zmiksuj zupę, dopraw, dodaj dodatkowe ząbki czosnku, posyp szczypiorem i podawaj z grzankami.

file1258745829



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...