Zupa czosnkowa

20 listopada 2009, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

dla czterech osób

10 ząbków czosnku lekko zmiażdżonych

2 cebule posiekane

1 gałązka szałwii

2 gałązki tymianku

1 litr wywaru z warzyw

2 liście laurowe

4 łyżki oliwki

8 ząbków czosnku (dodatkowo)

2 łyżki szczypioru

4 kromki chleba tostowego

Olej do smażenia

Sól

Pieprz

Cebule lekko podsmaż na oliwie.

Zagotuj wywar z solą, pieprzem i liściem laurowym i ziołami, dodaj zmiażdżony czosnek i gotuj ok. 20 minut.

Chleb pokrój w paski i usmaż na oliwie na złoty kolor.

Wyjmij zioła z wywaru i zmiksuj zupę, dopraw, dodaj dodatkowe ząbki czosnku, posyp szczypiorem i podawaj z grzankami.

file1258745829



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...