Zupa czereśniowa z kaszą jaglaną

1 lipca 2012, dodał: press
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

50 dag czereśni

70 ml śmietany 18 %

1 wiśniowy kisiel na 1 kubek

cukier

1/3 szklanki kaszy jaglanej

PRZYGOTOWANIE:

Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Czereśnie dokładnie myjemy, usuwamy ogonki i drylujemy (możemy również użyć czereśni niedrylowanych, ale mój mąż takich nie lubi, więc specjalnie dla niego usunęłam pestki). Zalewamy litrem wody. Gotujemy do miękkości, wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku cukrem. Możemy zagęścić kisielem, który bezpośrednio wsypujemy do gorącej zupy i dokładnie mieszamy. Podajemy z kaszą jaglaną.

file1341174394



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...