Zupa czereśniowa z kaszą jaglaną

1 lipca 2012,
dodał: press
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

50 dag czereśni

70 ml śmietany 18 %

1 wiśniowy kisiel na 1 kubek

cukier

1/3 szklanki kaszy jaglanej

PRZYGOTOWANIE:

Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Czereśnie dokładnie myjemy, usuwamy ogonki i drylujemy (możemy również użyć czereśni niedrylowanych, ale mój mąż takich nie lubi, więc specjalnie dla niego usunęłam pestki). Zalewamy litrem wody. Gotujemy do miękkości, wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku cukrem. Możemy zagęścić kisielem, który bezpośrednio wsypujemy do gorącej zupy i dokładnie mieszamy. Podajemy z kaszą jaglaną.

file1341174394



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...