Zupa czekoladowa z biszkoptami

17 października 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 1litr i 1 szkl. mleka 3,2%, łyżeczka masła, tabliczka mlecznej czekolady, łyżeczka mąki pszennej, łyżeczka mąki ziemniaczanej, pełna łyżeczka kakao, 2 płaskie łyżeczki cukru waniliowego, 2 żółtka, płaska łyżka cukru, pokruszone biszkopty.

Litr mleka zagotować z masłem oraz połamaną czekoladą. Żółtka utrzeć z cukrem. W szkl zimnego mleka rozprowadzić mąki, kakao oraz cukier waniliowy. Dodać do gorącego mleka, zagotować. Zdjąć z ognia, ucierając, dodawać żółtka z cukrem. Podawać z pokruszonymi biszkoptami.

Przepis pochodzi z kuchni staropolskiej. Jest świetną porcją energii.

file1308736740



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D