Zupa cebulowa z grzankami

28 lutego 2013, dodał: Anna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 5 szklanek (1,25 l ) bulionu drobiowego (warzywny w wersji wegetariańskiej)
  • 500 g cebuli
  • 3 liście laurowe
  • 1 łyżeczk słodkiej papryki
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oliwy
  • sól,pieprz
  • szczypta mielonego kminku
  • pieczywo tostowe z ziarnami (3-4 kromki )
  • słony kozi ser lub feta.

Przygotowanie:

  1. Cebulę pokroić w piórka ( cieniutkie plasterki krojone od boku, nie od końcówki).
  2. Rozgrzewamy oliwę dodajemy do niej masło, po czym rozsypujemy cebulę, solimy ( lepiej się skarmelizuje ) i podsmażamy na wolnym ogniu aż się zezłoci, mieszamy po czym dusimy pod przykryciem około 5 minut.
  3. Cebulę zalewamy gorącym bulionem, gotujemy z liśćmi i zielem angielskim przez 20 minut, po czym doprawiamy kminem i papryką.
  4. Chleb kroimy w kostkę 1 x 1 cm i podsmażamy go skrapiając oliwą.
  5. Zupę podajemy z grzankami i pokruszonym serem.

file1362048466



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...