URODA I ZDROWIE

Zupa borowikowa z oliwą truflową

30 kwietnia 2009, dodał: Redakcja

składniki:

100 g ugotowanych borowików
½ cebuli
1 litr rosołu Kucharek
100 ml śmietany
2 łyżki oliwy truflowej
Oliwa z oliwek do smażenia
1 marchew
½ selera
1 pietruszka
2 ziemniaki
Koper Prymat
Sól
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Węgorz wędzony bez skóry i ości

Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmażyć pokrojone w julienne grzyby oraz cebulę. Pod koniec smażenia borowiki skropić oliwą truflową i dodać do gotującego się rosołu. Do rosołu dodać również pokrojoną w kostkę marchew, selera, ziemniaki oraz pietruszkę. Gdy warzywa będą miękkie zupę zabielić śmietaną oraz doprawić do smaku solą, pieprzem i koperkiem.
W bulionówkach ułożyć pokrojonego węgorza i zalać go gorącą zupą. Podawać ze świeżym pieczywem.

* Przed włożeniem do bulionu warzywa można podsmażyć z ząbkiem czosnku, będą wówczas bardziej aromatyczne.

źródło: www.prymat.pl


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Piersi
No właśnie sama mam taki problem. Mianowicie bardzo schudłam i jak wcześniej mialam...
Magnesy na lodówkę
Ja mam kilka przywiezionych z wycieczek, z motywami z danych miejsc.
On pije. Czy taki związek ma sens?
Sens ma tylko terapia albo odejście... Niestety ale na nałóg nie ma innych sposobów...
Fajne sklepy na zakupy prezentów
Dla każdego coś na prezent znajdziesz tutaj :D https://www.manoki.pl/