Zupa baskijska z dynią

9 listopada 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– mała główka kapusty
– 25 dag fasoli (może być z puszki)
– 25 dag dyni
– 2 ząbki czosnku
– 6 dag smalcu
– sól, pieprz

Obraną w liści wierzchnich kapustę poszatkować, lekko osolić i zostawić na godzinę. Tymczasem podsmażyć na tłuszczu drobno posiekaną cebulę, dodać obraną i pokrajaną dynię, uprzednio namoczoną fasolę, kapustę, roztarty czosnek. Zalać 2 litrami wody, przyprawić solą i pieprzem i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 3 godziny.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...