Zupa baskijska z dynią

9 listopada 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– mała główka kapusty
– 25 dag fasoli (może być z puszki)
– 25 dag dyni
– 2 ząbki czosnku
– 6 dag smalcu
– sól, pieprz

Obraną w liści wierzchnich kapustę poszatkować, lekko osolić i zostawić na godzinę. Tymczasem podsmażyć na tłuszczu drobno posiekaną cebulę, dodać obraną i pokrajaną dynię, uprzednio namoczoną fasolę, kapustę, roztarty czosnek. Zalać 2 litrami wody, przyprawić solą i pieprzem i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 3 godziny.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...