Zupa baskijska z dynią

9 listopada 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– mała główka kapusty
– 25 dag fasoli (może być z puszki)
– 25 dag dyni
– 2 ząbki czosnku
– 6 dag smalcu
– sól, pieprz

Obraną w liści wierzchnich kapustę poszatkować, lekko osolić i zostawić na godzinę. Tymczasem podsmażyć na tłuszczu drobno posiekaną cebulę, dodać obraną i pokrajaną dynię, uprzednio namoczoną fasolę, kapustę, roztarty czosnek. Zalać 2 litrami wody, przyprawić solą i pieprzem i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 3 godziny.



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...