Zupa baskijska z dynią

9 listopada 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– mała główka kapusty
– 25 dag fasoli (może być z puszki)
– 25 dag dyni
– 2 ząbki czosnku
– 6 dag smalcu
– sól, pieprz

Obraną w liści wierzchnich kapustę poszatkować, lekko osolić i zostawić na godzinę. Tymczasem podsmażyć na tłuszczu drobno posiekaną cebulę, dodać obraną i pokrajaną dynię, uprzednio namoczoną fasolę, kapustę, roztarty czosnek. Zalać 2 litrami wody, przyprawić solą i pieprzem i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 3 godziny.



FORUM - bieżące dyskusje

Konferencje w Hotelu
Chyba coraz mniej takich wydarzeń, firmy już nie inwestują w eventy tak jak kiedyś...
Prezent dla rodziców
Teraz nie ma już tego zwyczaju, mlodzi chcą tylko dla siebie wszystko...
Meningokoki
Jednak szczepienia zmniejszyły śmiertelność wśród dzieci....
Ptak Outlet
Bo każdy ma już tyle ciuchów w domu, że bez sensu kupować kolejne....