Zrazy z karkówki
Artykuł zewnętrzny
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 45 minut
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
– 500 g karkówki wieprzowej,
– 1 Bulionetka do duszonych mięs Knorr,
– 1 łyżka majeranku,
– 3 cebule,
– 4 łyżki suszonej żurawiny,
– 3 łyżki mąki,
– pół łyżeczki pieprzu.
Przygotowanie:
1. Karkówkę pokrój w cienkie plastry i dokładnie rozbij. Następnie potraktuj obficie majerankiem i oprósz pieprzem.
2. Cebulę obierz, pokrój w piórka, połowę zeszklij z żurawiną, nałóż na mięso. Płaty karkówki zroluj i przebij wykałaczką.
3. Zrazy obtocz w mące i smaż w garnku z resztą cebuli. Dodaj 0,5 l wody i doprowadź do wrzenia. Połącz z Bulionetką, która wydobędzie smak dania, i duś do miękkości. Serwuj z kaszą.