Zrazy z karkówki

7 października 2014,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 45 minut
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
– 500 g karkówki wieprzowej,
– 1 Bulionetka do duszonych mięs Knorr,
– 1 łyżka majeranku,
– 3 cebule,
– 4 łyżki suszonej żurawiny,
– 3 łyżki mąki,
– pół łyżeczki pieprzu.
Przygotowanie:
1. Karkówkę pokrój w cienkie plastry i dokładnie rozbij. Następnie potraktuj obficie majerankiem i oprósz pieprzem.
2. Cebulę obierz, pokrój w piórka, połowę zeszklij z żurawiną, nałóż na mięso. Płaty karkówki zroluj i przebij wykałaczką.
3. Zrazy obtocz w mące i smaż w garnku z resztą cebuli. Dodaj 0,5 l wody i doprowadź do wrzenia. Połącz z Bulionetką, która wydobędzie smak dania, i duś do miękkości. Serwuj z kaszą.

Zrazy z karkówki



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....