Zrazy z karkówki

7 października 2014,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 45 minut
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
– 500 g karkówki wieprzowej,
– 1 Bulionetka do duszonych mięs Knorr,
– 1 łyżka majeranku,
– 3 cebule,
– 4 łyżki suszonej żurawiny,
– 3 łyżki mąki,
– pół łyżeczki pieprzu.
Przygotowanie:
1. Karkówkę pokrój w cienkie plastry i dokładnie rozbij. Następnie potraktuj obficie majerankiem i oprósz pieprzem.
2. Cebulę obierz, pokrój w piórka, połowę zeszklij z żurawiną, nałóż na mięso. Płaty karkówki zroluj i przebij wykałaczką.
3. Zrazy obtocz w mące i smaż w garnku z resztą cebuli. Dodaj 0,5 l wody i doprowadź do wrzenia. Połącz z Bulionetką, która wydobędzie smak dania, i duś do miękkości. Serwuj z kaszą.

Zrazy z karkówki



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....