Zraziki ze schabu Babcigramolki

25 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Czas : 1 godzina

Składniki :4 kotlety ze schabu
4 paski wędzonego boczku ( 1 cm na 3 cm )
4 plasterki korniszona
4 paski skórki razowca
2 cebule
4 łyżeczki musztardy
2 łyżki mąki
1 łyżka sosu sojowego grzybowego
pieprz mielony
sól
1 łyżka masła
2 łyżki oliwy
3 suszone grzyby
1 kostka bulionu wołowego Knorra
2 liście laurowe
4 ziela angielskie
½ litra wody

Kotlety rozklepać . Posolić i popieprzyć . posmarować musztardą . Na każdym płacie położyć kawałek boczku, korniszona, skórki razowca . Zwinąć w rulon ( związać lub spiąć ). Obtoczyć w mące . Smażyć na oliwie z masłem na rumiano . Zalać wodą . Wrzucić ziele angielskie, liść laurowy , suszone grzyby , kostkę bulionową pokrojone w piórka cebule . Dusić ok. 45 minut . Wyjąć ziele i liście oraz grzyby . Grzyby pokroić w paseczki i wrzucić powrotem do sosu . Zdjąć ze zrazów wiązanie ( lub wypiąć szpilki ). Podawać polane sosem ( można go zmiksować ) z kaszą gryczaną i surówką .

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Kosmetyczne kity
Oj tak, zwłaszcza nie lubię takich tłustych peelingów, które trudno potem zmyć ze skóry...
Socjalizacja psa
Czasem szczekanie to nie oznaka strachu, ale potrzeba zbudowania pozycji siły...
Karaoke na weselu
Oj tak, ja też nie lubię takich sytuacji, ludzie jak sobie popiją, to zachowują...
Narkomania
Ale nic tego nie usprawiedliwia, przecież ogólnie jest wiadomo, jak to działa. Kto raz...