Żółte kokardki z zielonym sosem

12 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

200 g piersi kurczaka

1 op szpinaku mrożonego

200 g makaronu kokardki

1 op sera pleśniowego

1 ząbek czosnku

1 szklanka bulionu warzywnego

1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

dymka

kurkuma, sól, pieprz, curry, gałka muszkatołowa, imbir, papryka ostra

Sposób przygotowania:

  • makaron gotujemy z dodatkiem soli i kurkumy,
  • szpinak podsmażamy na patelni, a następnie miksujemy z bulionem i serem,
  • czosnek i dymkę kroimy w plasterki, podsmażamy na osobnej patelni,
  • mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy, dodajemy do smażenia,
  • chwilę później na patelnie dodajemy zmiksowany szpinak dusimy 15 min,
  • przyprawiamy, zagęszczamy łyżeczką mąki ziemniaczanej wymieszanej z odrobiną zimnej wody,
  • podajemy z makaronem

file1268381976



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺