Żółte kokardki z zielonym sosem

12 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

200 g piersi kurczaka

1 op szpinaku mrożonego

200 g makaronu kokardki

1 op sera pleśniowego

1 ząbek czosnku

1 szklanka bulionu warzywnego

1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

dymka

kurkuma, sól, pieprz, curry, gałka muszkatołowa, imbir, papryka ostra

Sposób przygotowania:

  • makaron gotujemy z dodatkiem soli i kurkumy,
  • szpinak podsmażamy na patelni, a następnie miksujemy z bulionem i serem,
  • czosnek i dymkę kroimy w plasterki, podsmażamy na osobnej patelni,
  • mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy, dodajemy do smażenia,
  • chwilę później na patelnie dodajemy zmiksowany szpinak dusimy 15 min,
  • przyprawiamy, zagęszczamy łyżeczką mąki ziemniaczanej wymieszanej z odrobiną zimnej wody,
  • podajemy z makaronem

file1268381976



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...