Żółte kokardki z zielonym sosem
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
200 g piersi kurczaka
1 op szpinaku mrożonego
200 g makaronu kokardki
1 op sera pleśniowego
1 ząbek czosnku
1 szklanka bulionu warzywnego
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
dymka
kurkuma, sól, pieprz, curry, gałka muszkatołowa, imbir, papryka ostra
Sposób przygotowania:
- makaron gotujemy z dodatkiem soli i kurkumy,
- szpinak podsmażamy na patelni, a następnie miksujemy z bulionem i serem,
- czosnek i dymkę kroimy w plasterki, podsmażamy na osobnej patelni,
- mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy, dodajemy do smażenia,
- chwilę później na patelnie dodajemy zmiksowany szpinak dusimy 15 min,
- przyprawiamy, zagęszczamy łyżeczką mąki ziemniaczanej wymieszanej z odrobiną zimnej wody,
- podajemy z makaronem