Żółte kokardki z zielonym sosem

12 marca 2010,
dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

200 g piersi kurczaka

1 op szpinaku mrożonego

200 g makaronu kokardki

1 op sera pleśniowego

1 ząbek czosnku

1 szklanka bulionu warzywnego

1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

dymka

kurkuma, sól, pieprz, curry, gałka muszkatołowa, imbir, papryka ostra

Sposób przygotowania:

  • makaron gotujemy z dodatkiem soli i kurkumy,
  • szpinak podsmażamy na patelni, a następnie miksujemy z bulionem i serem,
  • czosnek i dymkę kroimy w plasterki, podsmażamy na osobnej patelni,
  • mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy, dodajemy do smażenia,
  • chwilę później na patelnie dodajemy zmiksowany szpinak dusimy 15 min,
  • przyprawiamy, zagęszczamy łyżeczką mąki ziemniaczanej wymieszanej z odrobiną zimnej wody,
  • podajemy z makaronem

file1268381976



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...