Żołądki drobiowe z pieczarkami

2 grudnia 2010, dodał: Henia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg żołądków
2 duże cebule
1 ząbek czosnku
0,5 kg pieczarek
1 szkl. śmietany 18%
1 bulionetka
lisć laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty
mąka
sól, pieprz mielony, maggi

Żołądki oczyścić, umyć i przekroić każdy na 2 – 3 części. Na patelni rozgrzać tłuszcz, obsmażyć żołądki, przełożyć do garnka. Na pozostałym tłuszczu usmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę z czosnkiem. Dołożyć do żołądków. Podlać 2 szkl. bulionu, dodać listek, pieprz i ziele. Dusić do miękkości. Śmietanę podbić mąką. Wlać do gulaszu. Doprawić wg uznania podanymi przyprawami.



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...