Żołądki drobiowe z pieczarkami
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1 kg żołądków
2 duże cebule
1 ząbek czosnku
0,5 kg pieczarek
1 szkl. śmietany 18%
1 bulionetka
lisć laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty
mąka
sól, pieprz mielony, maggi
Żołądki oczyścić, umyć i przekroić każdy na 2 – 3 części. Na patelni rozgrzać tłuszcz, obsmażyć żołądki, przełożyć do garnka. Na pozostałym tłuszczu usmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę z czosnkiem. Dołożyć do żołądków. Podlać 2 szkl. bulionu, dodać listek, pieprz i ziele. Dusić do miękkości. Śmietanę podbić mąką. Wlać do gulaszu. Doprawić wg uznania podanymi przyprawami.