Żołądki drobiowe w paprykowej cebulce

5 października 2010,
dodał: Henia
Artykuł zewnętrzny

składniki Dla 3 osób:

1 kg  żołądków drobiowych
3 spore cebule
przyprawy:
ziele angielskie
pieprz ziarnisty
liść laurowy
sproszkowana słodka papryka
czosnek granulowany
vegeta
olej

Żołądki włożyć do wrzącej, osolonej wody z listkiem laurowym, zielem angielskim i pieprzem i gotować do miękkości. Żołądki wyjąć, lekko przestudzić i pokroić każdy na 3 części.Wywar zachować! Na oleju usmażyć cebulę pokrojoną w piórka.Posypać papryką. Dołożyć żołądki, podlać ok 1/2 szkl. wywaru i dusić ok.10min.Doprawić vegetą i czosnkiem granulowanym. Najlepsze ze świeżym pieczywkiem! Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...