Ziołowe szparagi z pomidorami wprost z grilla

27 maja 2013, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

500 g szparagów

250 g pomidorków koktajlowych

świeże zioła (bazylia, kolendra, oregano)

1 łyżka miodu i 1 łyżka musztardy do marynaty

do smaku: 1 łyżka soku z cytryny, oliwa, sól

 

Zioła drobno posiekać lub zmiksować zmieszać z miodem, musztardą, sokiem z cytryny i rozprowadzić oliwą, aby sos nie był zbyt gęsty. Dosolić do smaku.

Przygotować szparagi: odłamać zdrewniałe końce i jeśli to konieczne (przy białych szparagach) obrać je. Zanurzyć w ziołowej marynacie i ułożyć n atacce aluminiowej, piec na grillu z każdej strony aż będą miękkie.

Równolegle przygotować pomidorki: przekroić na połówki i wysmarować oliwą (najłatwiej pędzelkiem). Ułożyć na tacce aluminiowej (przekrojoną stroną do góry, aby miąższ się nie wylał) i piec kilka minut na grillu. 

Warzywa podawać razem – pasują do siebie doskonale!

Doskonałe, niskokaloryczne, świeże i wiosenne danie na pierwsze majowe grillowanie! :)

file1369665043



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...